3 Ağustos 2008 Pazar

RENKLERİN DİLİ

KIRMIZI : Bu renk canlılık ve dinamizmle ilgili bir renktir. Mutluluğu temsil eder. Kırmızı renk, fiziksel olarak; ataklığı, canlılığı ve duygusal bağlamda; bir işi sonuna kadar götüren azmi ve kararlılığı gösterir.
İştah açar. O yüzden dünyadaki gıda firmalarının çoğu logosunda kırmızıyı kullanır. Kırmızı tansiyonu yükseltir, kan akışını hızlandırır. Yanlış bir inanış vardır; boğaların kırmızıya saldırdığı sanılır. Oysa boğalar renk körüdür. Kırmızıya değil, kendilerine sallanan koyu renkli beze saldırır.


YEŞİL:Yeşil her zaman doğallığın rengidir.Yeşil renk seven insan cömert ve herseyde sakin davranır.Etliye sütlüye karışmaz.Doğanın ve baharın rengidir.güven veren bir renktir.Rahatlatma özelliğine sahiptir.

SİYAH:Kendini beğenmişler daha çok siyah rengi severler ama istisnalar çıkabilir.Bu rengi seven insanlar herkesin ona yağ çekmesini ister ,istedikleri olmassa çok sinirlene bilirler.V e karamsardırlar.

TURUNCU:Turuncu tutkunları rol çok iyi yaparlar ve en çok tiyatroyu severler.Onları tiyatro oynarken görmeye alıştık:)

MAVİ:Mavi her zaman rahatlatmaktan yanadır.Vücudumuzda boğaz bölgesini yansıtan bir renktir.Mavi renk denizi ve gök yüzünü simgeler.Huzuru temsil eder.Duvarı mavi olan okullarda çocukların daha az yarmazlık yaptığı kanıtlanmıştır.


PEMBE : Uyum ,neşe , şirinliğin ve sevginin simgesi. Rahat hissettiren ve dinlendiren bir renktir. Bu yüzden bazı büyük mağazalar tezgahtarlarına pembe üniforma giydirir ki, müşteriler kendilerini rahat hissetsin diye. Pembe aynı zamanda çocuk rengidir.


KAHVERENGİ : Gerçekçiliğin, plan ve sistemin rengidir. Kansas Ünv.’de bir sergide, duvarların rengi değiştirilebilir hale getirilmiş. Fonda beyaz kullanıldığında insanlar sergide yavaş hareket etmiş. Fon kahverengiye döndüğünde ise insanlar müzede daha çok yeri daha az zamanda gezmişler. Kahverengi insanı hızlandırır. Bu yüzden fastfoodlar iç mekanda kahverengi kullanır. Kahverengi toprak rengidir. Kıyafetlerde pek tercih edilmez, çünkü kahverengi giyen insanlar kalabalıkta dikkat çekmezler.

9 yorum:

Hayatın Ressamı dedi ki...

kırmızı ve siyah favorimm.

**çilli kız** dedi ki...

**bende severim kırızıyla siyahı...

Adsız dedi ki...

SELAMMM:))
BEN SİYAHI ÇOK SEVERİM AMA HERALDE İSTİSNAYIM...

**çilli kız** dedi ki...

**tesekkürler sebnemm...istisna olabilirsin:D

Flame dedi ki...

Maviii, illede mavii...

**çilli kız** dedi ki...

mavi çok hoş iç açıcı bir renktir... Zevkinize bayılıyorummmmm...

Adsız dedi ki...

merhaba...
ben bütün renkleri severim benim için frak etmezzz...

Yeliz dedi ki...

çilli kız pembesiz olmaz :)

**çilli kız** dedi ki...

**hosgeldin yeliz evt ya pembede süper bir renk:))